2015. augusztus 20, Csütörtök
......, mert adni jó!

Berettyóújfaluból az Arany János Gyermekotthonból levelet kaptunk: " Kedves Kőr Dáma Egyesület! A gyerekek és kísérőik felejthetetlen élményben részesültek a 46. Debreceni Virágkarneválon. Induláskor az eső még esett, de ez sem szegte kedvét senkinek, mindenki izgalommal várta a Karneváli forgatagot. Köszönjük szépen a Debreceni Kőr Dáma Egyesület és a Főnix Rendezvényszervező Kht. felajánlását, az 50 db belépőjegyet a Karneváli éjre, melyet az 5. Szín-Tér Tehetségkutató versenyen, a legjobb csapat díjaként érdemeltünk ki. "

2015. június 25, Csütörtök
Fentről, kívűről minden más.....

Oláh István lelkipásztor tárlatvezetésével közösen jártuk be a Debreceni Nagytemplom felújított épületét. A Nagytemplom hazai klasszicista építészeti stílus egyik leghíresebb és legkiválóbb alkotásának számít. A bal oldali toronyban kialakított kiállítóteremben megtekintettük a tűzvész után újjáöntött, 50 mázsa súlyú, öreg Rákóczi-harangot, amely a legnagyobb magyar református harangként ismert. A Debreceni Nagytemplom nemzeti történelmünk egyik kegyhelye is, itt kiáltották ki 1849. április 14-én Magyarország függetlenségét s választották kormányzó elnökké Kossuth Lajost, akinek széke a Nagytemplom féltve őrzött ereklyéje lett.Lehetőségünk volt csigalépcsőn és lifttel is feljutni a toronyba, ahonnan Debrecen esti fényeit csodálhattuk meg , egy a mindennapoktól eltérő távlatból.

2015. június 22, Hétfő
Szellemi útravalót adni és kapni.....

A színház értékalkotó, értékközvetítő erővel bír. Alkotói így észrevétlenül is részévé válnak életünknek. A Debreceni Kőr Dáma Egyesület 15 éve tevékeny Debrecen kulturális, társadalmi életében. Öröm számunkra, hogy a Nemzeti Csokonai Színház évadzáróján minden évben megköszönhetjük egy művésznek, hogy egy-egy este produkciójával szellemi útravalót kapunk a mindennapokra. A katarzis, a pillanat élménye, a mosoly a színész arcán az előadás végén kimondhatatlan élmény a befogadóknak, amelyből a maihoz hasonló alkalmakkor jól eső érzés visszaadni valamit az alkotónak. A Debreceni Kőr Dáma Egyesület idei díjazottjának Varga Klára Nívódíjas színésznőnek, a különleges karaktere, a varázslatos, bensőséges játéka elismeréseként a díjat Porkoláb Gyöngyi, egyesületünk elnöke adta át.

Partner oldalainkCS.A.K. egy blog


Debreceni Kőr Dáma Egyesület

Fontos, hogy számunkra értékes és hasznos témákkal foglalkozzunk, de szükségesnek találjuk azt is, hogy együttérzéssel forduljunk fontos társadalmi kérdések, közösségek felé. Büszkék vagyunk arra, hogy ezt Debrecenben tehetjük, és hogy a megalakuláskor megfogalmazott céljaink folyamatosan új értelmezést nyerhetnek.

TOP