2019. április 7, Vasárnap
Boldog születésnapot CSAK design!

A TengerCake betontortájával ünnepelte egyéves évfordulóját a CSAK design, a Debreceni Kőr Dáma Egyesület CSAK egy nő?! programjának újabb eleme. A rendezvényen a Schaffler női kézilabda csapata is közreműködött az ünnepi torta felszeletelésében. A cselekvő alkotó közösség ereje abban rejlik, hogy a helyi és az országos kreatív ipar szereplői egymás szükségletét felismerve tudják a kereslet és kínálati oldalt egymáshoz hangolni. A CSAK design vásár kiváló platformot teremt a designer és a vásárló személyes parbeszédére is.- hangsúlyozta Porkoláb GYöngyi, a Debreceni Kőr Dáma Egyesület elnöke, a CSAK design alapítója az ünnepi vásár köszöntőben. A kezdeményezéshez ma már 28 designer csatlakozott. A hét debreceni designer által mentorált program célja a jövőben is, hogy inspirálja a helyi tervezőket, hogy mutassának meg munkáikat és merjenek belevágni vállalkozásaikba- mondta Vízhányóné Szolnoki Gizus a CSAK design főszervezője.

2019. április 4, Csütörtök
1-től 20-ig a cselekvés, alkotás, közösségépítés útján!

Éppen egy évvel ezelőtt indult útjára a CSAK Design kezdeményezés és 20 éves fennállását ünnepli idén a Debreceni Kőr Dáma Egyesület. A Magyarországon egyedülálló kulturális, kreatívipari, karitatív és társadalmi tevékenységet végző civil szervezet elmúlt két évtizedben szervezett eseményein több száz izgalmas témáról csaknem 200 meghívott pódiumvendéggel folytatott párbeszédet. Félezer női szakember segítette az egyesületet az induláskor kitűzött célok megvalósításában. Azt, hogy mennyire van létjogosultsága egy ilyen szerveződésnek, mi sem mutatja jobban, mint az, hogy a közelmúltban szervezett, veronai Családok XIII. Világkongresszusának – amelyen Porkoláb Gyöngyi, a Debreceni Kőr Dáma Egyesület elnöke is részt vett - témái között is szerepeltek ezek a fő célkitűzések.

Partner oldalainkCS.A.K. egy blog


Debreceni Kőr Dáma Egyesület

Fontos, hogy számunkra értékes és hasznos témákkal foglalkozzunk, de szükségesnek találjuk azt is, hogy együttérzéssel forduljunk fontos társadalmi kérdések, közösségek felé. Büszkék vagyunk arra, hogy ezt Debrecenben tehetjük, és hogy a megalakuláskor megfogalmazott céljaink folyamatosan új értelmezést nyerhetnek.

TOP