"...a teljesség legyél te magad."

2013. október 5, Szombat

Az előző évekhez képest is rekord számú, mintegy félezer debreceni gyermek ültetett nárcisz virághagymát az emberi méltóság iránti tisztelet jegyében 2013. október 4-én pénteken Debrecenben, a Baltazár Dezső téren, a Napóránál. A sárgán virágzó nárcisz szimbolikája segít abban, hogy már gyermekkorban merjünk beszélgetni az életről, örömről, bánatról, a betegségről, az elmúlásról, szeretteink elvesztéséről, a segítségnyújtás szükségességéről. Hiszünk abban, hogy tudatos szemléletformálással a gyerekeket a betegek, a rászorulók, az idősek iránti együttérzésre nevelhetjük. A hagyományhoz híven a virágültetést követően ki nem mondott gondolatokat, üzeneteket rögzítettek a jelenlévők sárga lufikra, amelyeket együtt engedtünk útjára a magasba.


A rendezvényen részt vett Vastag Csaba, Fonogram díjas énekes
A virághagymákat a korábbi évekhez hasonlóan most is úgy ültettük el, hogy a hospice szót írja ki.
***


A 17 oktatási intézmény több ezer diákja részvételével immáron hetedik éve zajló Méltóság mezeje elnevezésű mentális társadalmi szemléletformáló program segíti Debrecenben a gyermekeket abban, hogy felnőttként cselekvő együttérzéssel, elfogadással viszonyuljanak a rászorulókhoz, az elesettekhez, a gyógyíthatatlan betegekhez. Ez alapvető emberi értékeink egyike. A diákok virágültetésen túl, futóversenyen, irodalmi pályázaton, kreatív programokon és iskolai tematikus beszélgetéseken vesznek részt a tanév során, ahol a gondoskodásra nevelés, az együttérzés, a szociális felelősségérzet, az értékek felfedezése, az összetartozás,
és elválás kérdéseit dolgozzák fel.


http://www.dehir.hu/debrecen/kozel-otszaz-debreceni-diak-ultetett-narciszt-a-baltazar-dezso-teren/2013/10/04/


http://www.civishir.hu/hajdu-bihari-hirek/kosa-a-diakoknak-ugy-eljetek-hogy-mindig-tukorbe-tudjatok-nezni/1005132532


http://www.hajdupress.hu/hirek/cikk/32510-me%CC%81lto%CC%81sa%CC%81g-mezeje--vastag-csaba-debrecenben--fotok--video-

Partner oldalainkCS.A.K. egy blog


Debreceni Kőr Dáma Egyesület

Fontos, hogy számunkra értékes és hasznos témákkal foglalkozzunk, de szükségesnek találjuk azt is, hogy együttérzéssel forduljunk fontos társadalmi kérdések, közösségek felé. Büszkék vagyunk arra, hogy ezt Debrecenben tehetjük, és hogy a megalakuláskor megfogalmazott céljaink folyamatosan új értelmezést nyerhetnek.

TOP