Kőr Dáma Egyesület

A 19 éve fennálló Debreceni Kőr Dáma Egyesület 150 aktív, értelmiségi pályán dolgozó női tagot tömörít. Az elmúlt közel két évtizedben  egyesületünk értékközvetítő szerepet vállalt Debrecen kulturális és társadalmi életében. A kor igényeihez alkalmazkodva a szervezetet folyamatosan megújítjuk, így idén például útnak indítjuk a Nem csak álom! Te is lehetsz példakép! középiskolai roadshow-t, a CS.A.K dizájn elnevezésu, dizájnereket tömörítő vásárt, valamint a CS.A.K. egy est?! kerekasztal-beszélgetéseket is.

CS.A.K. egy nő?!

A Debreceni Kőr Dáma Egyesület 2016-ban indította útjára a nagy sikerű, CSalád.Anya.Karrier. egy NŐ?! c. konferenciasorozatot azzal a céllal, hogy a társadalom szélesebb és szűkebb egységeiben; a családok életében nyitott társadalmi párbeszéd induljon el a hagyományos női-férfiszerepek; a család, anya, nő, karrier viszonyrendszerének újraértelmezése kapcsán.

Nem CS.A.K. álom!

Te is lehetsz példakép!

Kezdeményezésünk a középiskolás korosztályt célozza meg. Nyitott párbeszédet szervezünk, személyes példákon keresztüli beszélgetéseket folytatunk az identitáskeresés, a megfelelő célok kijelölése, pályaorientáció, a párkapcsolati és egyéb emberi kapcsolatok témaköreiben.

CS.A.K. Design?!

CSAK Design, mert valódi, igényes, minőségi, egyedi, tervezői darabokkal találkozhatsz. CSAK Design, mert ez Debrecené, a debreceni dizájnerektől. CSAK Design, mert egy helyen találkozhatsz tervezőkkel, művészekkel. 

CS.A.K. egy könyv?!

Könyvajánló a Pagony könyvesbolttal együttmuködve. Könyvajánlókat teszünk közzé a 12-18 éves lányok tabu-témáit feszegető, nőket, és egyéb társadalmi kérdéseket érintő témában. Célunk, hogy népszerűsítsük a könyvolvasást a mai digitalizált világban.

Család-OK Országos Koncertje

Több száz család zenélt és közel ezer család hallgatta a Család-OK Országos Koncertjén felcsendülő dallamokat 2018. január 14-15-én: országszerte, Körösszegapátitól Balatonfüredig templomokban, iskolákban, jégpályán, sot még piacon is koncerteztek a zenekedvelő családok. A Debreceni Kőr Dáma Egyesület által szervezett hangverseny-sorozat fő célja az volt, hogy a Családok évében még inkább összekösse a családokat, összehangolja a generációkat: unokák, nagyszülők, szülők együtt adtak koncertet a Családok éve vidéki nyitóeseményén szerte az országban.

CS.A.K. egy mese?!

Önálló weboldalunk indul hamarosan, ahová bármely család beküldheti saját, személyes történetét. A kezdeményezés lehetőséget teremt arra, hogy a családok újraéljék közös élményeiket és az egymástól távol élő családtagokat „összekapcsolja” az online térben.

CS.A.K. egy est?!

Néhány perces színházi jelenetek formájában állítunk majd tükröt a mindennapok családi történéseinek. Az ihletet Janikovszky Éva A lemez két oldala c. műve adja."...a teljesség legyél te magad."

2013. október 5, Szombat

Az előző évekhez képest is rekord számú, mintegy félezer debreceni gyermek ültetett nárcisz virághagymát az emberi méltóság iránti tisztelet jegyében 2013. október 4-én pénteken Debrecenben, a Baltazár Dezső téren, a Napóránál. A sárgán virágzó nárcisz szimbolikája segít abban, hogy már gyermekkorban merjünk beszélgetni az életről, örömről, bánatról, a betegségről, az elmúlásról, szeretteink elvesztéséről, a segítségnyújtás szükségességéről. Hiszünk abban, hogy tudatos szemléletformálással a gyerekeket a betegek, a rászorulók, az idősek iránti együttérzésre nevelhetjük. A hagyományhoz híven a virágültetést követően ki nem mondott gondolatokat, üzeneteket rögzítettek a jelenlévők sárga lufikra, amelyeket együtt engedtünk útjára a magasba.


A rendezvényen részt vett Vastag Csaba, Fonogram díjas énekes
A virághagymákat a korábbi évekhez hasonlóan most is úgy ültettük el, hogy a hospice szót írja ki.
***


A 17 oktatási intézmény több ezer diákja részvételével immáron hetedik éve zajló Méltóság mezeje elnevezésű mentális társadalmi szemléletformáló program segíti Debrecenben a gyermekeket abban, hogy felnőttként cselekvő együttérzéssel, elfogadással viszonyuljanak a rászorulókhoz, az elesettekhez, a gyógyíthatatlan betegekhez. Ez alapvető emberi értékeink egyike. A diákok virágültetésen túl, futóversenyen, irodalmi pályázaton, kreatív programokon és iskolai tematikus beszélgetéseken vesznek részt a tanév során, ahol a gondoskodásra nevelés, az együttérzés, a szociális felelősségérzet, az értékek felfedezése, az összetartozás,
és elválás kérdéseit dolgozzák fel.


http://www.dehir.hu/debrecen/kozel-otszaz-debreceni-diak-ultetett-narciszt-a-baltazar-dezso-teren/2013/10/04/


http://www.civishir.hu/hajdu-bihari-hirek/kosa-a-diakoknak-ugy-eljetek-hogy-mindig-tukorbe-tudjatok-nezni/1005132532


http://www.hajdupress.hu/hirek/cikk/32510-me%CC%81lto%CC%81sa%CC%81g-mezeje--vastag-csaba-debrecenben--fotok--video-

Partner oldalainkCS.A.K. egy blog


Debreceni Kőr Dáma Egyesület

Fontos, hogy számunkra értékes és hasznos témákkal foglalkozzunk, de szükségesnek találjuk azt is, hogy együttérzéssel forduljunk fontos társadalmi kérdések, közösségek felé. Büszkék vagyunk arra, hogy ezt Debrecenben tehetjük, és hogy a megalakuláskor megfogalmazott céljaink folyamatosan új értelmezést nyerhetnek.

TOP