Bűbájos hétvége-kastély-bor- jókedv

2017. április 29, Szombat - 2017. április 29, Szombat

KIRÁNDULÁS EDELÉNYBE (BORSODI TÁJHÁZ, EDELÉNYI KASTÉLYSZIGET) BORTÚRA A KIKELET PINCÉSZETBEN (TARCAL)

1. Borsodi tájház Edelény
A Borsodi Tájház Edelény város és a Bódva völgye regionális múzeuma. Gyűjtőkörébe a néprajz tárgyi és szellemi anyagánkívül az ipar- és agrártörténet, a művelődéstörténet, a helyismeret tartozik. Három porta lakóház- és gazdasági épület-együttesét foglalja magába. A lakóépületek és a fennmaradt gazdasági épületek a Bódva menti népi építészet szinte érintetlenül megmaradt képviselői.

2. Edelényi Kastélysziget
Az edelényi L’Huillier–Coburg-kastély méreteit tekintve Magyarország hetedik legnagyobb kastélya, a magyarországi kora barokk építészet kiemelkedő emléke. Építtetője bizonyosan báró L’ HuillierFerenc János volt.
A rendszerváltás idején üresen, omladozva állt, de 2012-2014-ben Európai uniós támogatással sikerült szakszerűen felújítani.

3. Kikelet Pincészet Tarcal (borkostoló, pincelátogatás, dűlőtúra)
Borász: Berecz Stephanie, szőlész: Berecz Zsolt

„A férjem Berecz Zsolt, és én Berecz Stéphanie 2002-ben úgy döntöttünk, hogy létrehozzuk a családi birtokunkat. Célunk olyan Tokaji borok termelése mind száraz, mind édes borok esetében, amelyekben a dűlők, szőlőfajták egyediségei, karakterei szépen mutatkoznak, elegánsak és tartalmasak.Igényes, megfontolt, természet tudatos szőlőművelést alkalmazunk, ami sok kézi munkát igényel. Az aprólékos fürtválogatással történő szüretből készült borok tölgyfahordókban erjednek és érlelődnek.” Berecz Stephanie

Bűbájos Hétvége. A részletes program megtalálható a: www.bubajos.hu oldalon.

Partner oldalainkCS.A.K. egy blog


Debreceni Kőr Dáma Egyesület

Fontos, hogy számunkra értékes és hasznos témákkal foglalkozzunk, de szükségesnek találjuk azt is, hogy együttérzéssel forduljunk fontos társadalmi kérdések, közösségek felé. Büszkék vagyunk arra, hogy ezt Debrecenben tehetjük, és hogy a megalakuláskor megfogalmazott céljaink folyamatosan új értelmezést nyerhetnek.

TOP