KőrDáma Egyesület

Debrecen szíve a Nárcisz Futófesztiválon
Gratulálunk Lehner Zalánnak, Debrecen "Nyilas Misijének"!
"Stadiontúra"
Kirándulás az Ország házába
Hozz magaddal még egy csokit! Újra indul a csokigyűjtés! Csatlakozz Te is!
Náray Tamás újra merészet alkotott
Ha valaki szeret, nem vagy egyedül...
Női karrier, a láthatatlan munka értéke...
A szívemben, titokban, ezeregy nagy titok van...
Édesanyának lenni jó....
Újratervezés...
Szellemi útravalót adni és kapni.....
Fentről, kívűről minden más.....
......, mert adni jó!
2015.augusztus 26, szerda
Együtt, őszi hangulatban....
Visszatértünk...

Apropó
"Az emberiség manapság azzal szórakozik, hogy szemközt köpködi önmagát." Weöres Sándor ...Ki mire használja a kezét, amely néha ökölbe szorul a tehetetlenség, az érthetetlen folyamatok kapcsán. Néha ivóvizet, ételt és takarót ad, néha kézen fog, néha simogat, néha figyelmeztet, magyaráz. Néha kerítést épít vagy éppen arra használja, hogy átkússzon alatta! Sokan vagyunk, sokféle gondolkodással, értékrenddel, de csak egy élettel. Sokan, sokat beszélgetünk manapság a kialakult helyzetről. Cselekvő gondolatok mellett, cselekvő, nyitott kezekre is szükség lehet.P.Gy.

"A legnehezebb helyzetekben is jó mindkét lábbal a Földön járni.Sajnos vannak esetek, betegségek, amelyek nem gyógyíthatóak. Ilyenkor egy hosszú utazás kezdődik, amelynek a vége mindannyiunk számára ismeretlen. Az, hogy milyen ez az út és hogyan éljük meg a végét nagyban függ attól, hogy felismerjük e a magunkban tomboló érzéseket. A dühöt, az elkeseredettséget, az elutasítást, majd az elfogadást, a kijózanodást. Majd ezek helyét átveszi az őszinte, szívből jövő szeretet, az elfogadás, remélhetőleg a megnyugvás.Megmaradni és meghagyni a másikat emberi méltóságában az egyik legnagyobb feladat. Akárhogyan is alakul az út vége, a szereplők a legbátrabb hősökké válnak." P.Gy.

„Véletlen, közbejött eset, alkalom, amely egy folyamatnak, egy helyzetnek, eseménynek új fordulatot ad.” Számos ilyen sokszor érthetetlen élethelyzettel találkozunk a mindennapokban. Olyan írásokat szeretnénk itt közzétenni, amelyek egy-egy érzést, helyzetet, történést, vagy egyszerű megtapasztalást rögzítenek.
Programajánló
Napi gondolatindító...
Bűbájos hétvége-kastély-bor- jókedv
2017. április 29, Szombat - 2017. április 29, Szombat


KIRÁNDULÁS EDELÉNYBE (BORSODI TÁJHÁZ, EDELÉNYI KASTÉLYSZIGET) BORTÚRA A KIKELET PINCÉSZETBEN (TARCAL)

 

1. Borsodi tájház Edelény

Borsodi Tájház Edelény város és a Bódva völgye regionális múzeuma. Gyűjtőkörébe a néprajz tárgyi és szellemi anyagánkívül az ipar- és agrártörténet, a művelődéstörténet, a helyismeret tartozik. Három porta lakóház- és gazdasági épület-együttesét foglalja magába. A lakóépületek és a fennmaradt gazdasági épületek a Bódva menti népi építészet szinte érintetlenül megmaradt képviselői

 

2. Edelényi Kastélysziget

Az edelényi L’HuillierCoburg-kastély méreteit tekintve Magyarország hetedik legnagyobb kastélya, a magyarországi kora barokk építészet kiemelkedő emléke. Építtetője bizonyosan báró L HuillierFerenc János volt. 

A rendszerváltás idején üresen, omladozva állt, de 2012-2014-ben Európai uniós támogatással sikerült szakszerűen felújítani.

 

3. Kikelet Pincészet Tarcal (borkostoló, pincelátogatás, dűlőtúra)

Borász: Berecz Stephanie, szőlész: Berecz Zsolt

 

A férjem Berecz Zsolt, és én Berecz Stéphanie 2002-ben úgy döntöttünk, hogy létrehozzuk a családi birtokunkat. Célunk olyan Tokaji borok termelése mind száraz, mind édes borok esetében, amelyekben a dűlők, szőlőfajták egyediségei, karakterei szépen mutatkoznak, elegánsak és tartalmasak.Igényes, megfontolt, természet tudatos szőlőművelést alkalmazunk, ami sok kézi munkát igényel. Az aprólékos fürtválogatással történő szüretből készült borok tölgyfahordókban erjednek és érlelődnek.” Berecz Stephanie

 

 Bűbájos Hétvége. A részletes program megtalálható awww.bubajos.hu oldalon.