CS.A.K. Design?!

2018. április 22. (11:00) - 2018. április 22. (17:00)

„Mérföldkő lehet a dizájn-kedvelő közönség és a debreceni dizájnerek életében a CSAK dizájn” – fogalmazott a helyi dizájnereket tömörítő kezdeményezés megálmodója, a Gizusproduct tervezője, Vizhányóné Szolnoki Gizella. „Legfőbb célunk az, hogy legyen trendi a kézművesség és emellett egy olyan közösségi teret hozzunk létre, ahol a különböző művészeti ágak is átfedik egymást.” – tette hozzá.


A kezdeményezést a Debreceni Kőr Dáma Egyesület karolta fel, innen ered a CSAK dizájn elnevezés, hiszen tartalmában jól illeszkedik az egyesület 2016-ban indított, nagy sikerű CS.A.K. című projektgondolatához is.


„A CS.A.K egy nő?! programunkban újradefiniáltuk a családon belüli szerepeket, a karrier és család összeegyeztethetőségéről indítottunk párbeszédet úgy, hogy a konvenciókat se sértsük. Ebbe bekapcsolódtak azok a kreatív projektek, ötletkezdemények, amelyeket debreceni nők, anyák képviselnek, akik újragondolták karrierjüket és elindították saját kreatív, kézműves vállalkozásukat. Mára új értelmet adtunk a CS.A.K-nak és immár, mint Cselekvő Alkotó Közösség CSAK Dizájn címmel szervezzük egy kulturális térbe a helyi dizájnereket, erősítve ezzel a kreatív iparban rejlő lehetőségek láthatóságát Debrecenben és Európában” – fogalmazott Porkoláb Gyöngyi, a Debreceni Kőr Dáma Egyesület elnöke.


Faludi Gabi dizájner, ékszertervező azért tartja mindezt fontosnak, mert „végre Debrecenben is kibontakozni látszik egy olyan kezdeményezés, ami az igényes, dizájner dolgokat helyezi előtérbe. Az öntudatlan fogyasztás helyett tudatos döntésekre inspiráló alternatívát kínál a debreceni közönségnek. Egy olyan áramlatra hívja fel a figyelmet, ami az európai fogyasztói társadalom egyetlen kiútját jelentheti a túlfogyasztásból. A minőségi, tartós, komoly tervezői koncepcióval megkreált termékeket és elgondolásokat központba helyező, tudatos döntésen alapuló fogyasztói szokások kialakításának lehetőségét kínálja. Illetve felhívja egy majd 10 éve létező szemléletváltásra a figyelmet lokális szinten is, mely szerint az európai gazdasági fejlődés záloga a kreatív és kulturális iparágakban keresendő.”

Partner oldalainkCS.A.K. egy blog


Debreceni Kőr Dáma Egyesület

Fontos, hogy számunkra értékes és hasznos témákkal foglalkozzunk, de szükségesnek találjuk azt is, hogy együttérzéssel forduljunk fontos társadalmi kérdések, közösségek felé. Büszkék vagyunk arra, hogy ezt Debrecenben tehetjük, és hogy a megalakuláskor megfogalmazott céljaink folyamatosan új értelmezést nyerhetnek.

TOP