CS.A.K. Design

2018. április 22, Vasárnap

A CSAK Design egy fontos mérföldkő a debreceni design-kedvelő közönség és a debreceni dizájnerek életében. Egy olyan összefogás és rendezvénysorozat veszi kezdetét április 22-én, ahol helyi iparművészek és tervezők kapnak bemutatkozásra lehetőséget.
Az Európa számos nagyvárosában működő kezdeményezések mintájára most Debrecen is csatlakozik ehhez a progresszív áramlathoz.


WEALL
A WEALL márka az egyediséget kedvelő nőkhöz és anyákhoz szól. Nőkhöz, akik az eleganciát a személyiségük részeként kezelik, anyákhoz, akik a gyermekükkel való szoros összetartozást egységes megjelenéssel szeretnék kommunikálni.
Elsődleges szempont olyan outfitek és szülő-gyermek szettek tervezése, melyek a hétköznapi, urbán eleganciát képviselik,darabjai az igényeknek megfelelően egymással is jól kombinálhatóak.
A márka elkötelezettje a slow fashion áramlatnak. A szezonális kapszula kollekciók kis modell számot jelentenek. Ezen felül a túltermelés és a raktárkészlet felhalmozódás ellensúlyozása céljából, limitált, maximum öt darabos szériákat gyártunk.


Faludi G
A Faludi G egy dinamikusan fejlődő, kis, exkluzív márka, mely filozófiájának és tervezési koncepciójának középpontjába a szépség élvezetét, mint önmagán túlmutató esztétikai élményt helyezi. Az alkotások láttán megélt és az alkotás folyamatában jelen lévő élményt sűríti kézzelfoghatóvá (hozzáférhetővé) és magunkkal vihetővé.


Maminvent
A márkanév egyedi, megismételhetetlen kézműves rekreálmányokat, azaz újrahasznosított alapanyagokból készült termékeket, és valódi bőr alkotásokat takar. Elfeledett anyagok kapnak lehetőséget egy új életre, az eredetitől nagyban eltérő felhasználási céllal.


Byat
Markáns és letisztult designer ékszerek betonból.
Minden betonékszernek saját története van. Különlegesek, egyedülállóak. Magyar designer ékszer, egyéniségeknek.


Anikás
A XXI. században, amikor életmódunk, világunk a vedd meg-fogyaszd-dobd el utasításai szerint zajlik, fokozottan érdekes minden olyan gesztus, ami megpróbálja valahogyan ezt a kört megszakítani, s nem csak a fogyasztásra, de a megtartásra figyel. A fenntarthatóság a jövőnk záloga, a gyermekeinkre, unokáinkra hagyható legfontosabb örökség. Azok az anyagok, azok a technológiák, melyek az emberiség több évezrednyi életét szolgálták, mára háttérbe szorultak a jelenleg gazdaságosabbnak, kényelmesebbnek bizonyuló megoldásokkal szemben, de épp ezért kell ügyelnünk arra, hogy a múltból örökölt tudások ne vesszenek el, mint ahogyan a gépesítés, a robot technológiák, a sorozatgyártás korában az anyaggal való közvetlen, fizikai kapcsolat is felértékelődik. Az agyaggal foglalkozás mindezeket magában foglalja a föld szürke-barna a lehető legzöldebb alapanyag.


Gizusproduct
A Gizusproduct termék kézzel és tűzzel készül. A márka egyedi tervezésű üvegékszereket, kézzel formált kerámiákat és csempéket takar. Nincs két egyforma darab, így mindenki megtalálhatja magának az oldalamon a hozzá illő ékszert vagy kerámiát.


Sacal
A SACAL márka táskákat és varrott kiegészítőket készít. Minden egyes darab az egyszerűségről szól, a látvány szerénysége azonban ne tévesszen meg. A varrás összetett dolog: játék, munka, alkotás, elmélyülés, terápia, örömforrás, önkifejezés és egy kézzelfogható végeredmény…minden, amit igazán szeretsz


Csajbók Márta selyemfestő
A tavaszi felfrissülés jegyében új, kézzel festett, leveles selyemsálakkal készülök. Az új minták mellett természetesen nem maradnak el a színesebb, virágosabb sálak sem. Egy könnyed hernyóselyem sállal könnyen fel tudod újítani a ruhatárad. Minden darab egyedi, és különleges, mint TE.


Heverde babzsák webáruház
A Heverde babzsák webáruház a vidámság és kényelem otthona minden korosztálynak. Egyedi és különleges babzsákfotelek, puffok, ülőpárnák.


Gabillustrator
Baracsi Gabi vagyok. Eredetileg rajztanárként végeztem a Nyíregyházi Egyetemen. Aztán még tovább közeledtem a gyerekek világához és rajzfilm animációt tanultam. Miközben rajzfilmeken dolgoztam, elkezdtem gyerek mesekönyvek illusztrálásával is foglalkozni. Sok klasszikus történet (Alice, DonQuijote, stb.) képregény-feldolgozását is elkészítettem. Szeretek gyerekeknek rajzolni, az időmet festékek sokasága között tölteni és saját világot alkotni.
Jó azt látnom, ha képeim képesek érzéseket átadni, jókedvre deríteni vagy elgondolkodtatni.
Játszom. Még mindig játszom, akár a gyerekek… akvarellel, gouache-sal. Szeretek mindent, aminek lelke van, főleg, ha gyereklelke, legyen az mesekönyv, diafilm, naptár vagy mindennapi életünk tárgyai.


Tündérségek
A Tündérségek kézzel készült, kedves figuráival, díszeivel minden korosztálynak örömet szerezhetsz. Termékeim között biztosan találsz az alkalomhoz illő ajándékot, legyen szó esküvőről, születésnapról, ballagásról, keresztelőről.


BelleLelle - Magic Wraps / Varázskendők
Mintáink formakincsének alapja a közép-európai, elsősorban magyar népi ornamentika. A népművészet szimbólumai, jelképei egyetemes jelentéssel bírnak.
Az ember ősidőktől fogva úgy alakította tárgyait, hogy azok hasznosak legyenek, de ne csak hasznosak, hanem szépek is, ráadásul ezen túl valami magasabbat is kifejezzenek!
Kendőink nem csupán hasznosak és szépek, hanem jelentéssel bírnak: Varázskendők.


Bari's Hand Made Ékszerek, Bari's hand made jewellery
Egyediség, elegancia, fantázia
A Bari’s Ékszer a modern, elegáns, erős nőnek készül, aki bátran visel különleges, egyedi darabokat.


UDSGN ékszerek
Az első kollekció az ESZTERek nevet viseli. Különlegességük, hogy akár ki is színezheted őket. Tavaszra azonban egy színes mikrokollekcióval készültem: ESZTER pacáival. Vidám és vibráló színek és a fekete-fehér kontrasztja jellemzi őket. Szabadon párosítható pillekönnyű fülbevalókat, hangsúlyos gyűrűket, kitűzőket és pici medálokat találsz a kollekció darabjai között.


ORSOLYA DARCSI
Érzékiség? Elegancia? Egyediség? Célunk, hogy a számodra életre szóló eseményeken igazán nőnek és különlegesnek érezd magad. Csodás utcai, menyasszonyi, koszorúslány, intim köntöseink mellett, bővültünk egyedi tervezésű menyasszonyi ruha, menyecske ruha, kis-és nagy koszorúslány ruhákkal.


Jáz Mini Dekor
Kézzel készített tavaszi/húsvéti asztali dekorációt/kopogtatót készíthetsz a Jáz Mini Dekor segítségével. Lepd meg magad a hand made adta élménnyel, dobd fel otthonod saját alkotásoddal vagy okozz örömöt másnak egy kedves általad készített dekorációval!


Bubba Design
Bubba Design : puha, színes és természetes anyagokból készült rongybabák- csak egy van belőlük, mint az igazi barátokból: visszahozzák a játék gyermeki értékét és egyediségét, játszótársai és kísérői a gyerekeknek, meghatározva ezzel egy jellegzetes korszakot az életükből. Ölelni való tündérek, kalandozni vágyó kis oroszlánok, sünik, mesebeli sellők, unikornisok és szelíd őzikék: mindnyájukhoz tartozik egy történet, mese, amit a gyerekek tovább gondolhatnak, képzeletük szálain tovább fűzhetnek a közös játékok és kalandozások során."


Hamibatyu
A Hamibatyu termékei azoknak készülnek, akik aktívan szeretnének hozzájárulni a környezetük élhetővé tételéhez hosszú távon is.
Csomagold a család, a gyerekek tízóraiját, uzsonnáját a sokszor használható tépőzáras batyuinkba, melyeknek belső felülete vízálló és könnyen letörölhető, külseje változatos mintákkal készül. Ha átgondoltan, a személyiségedhez illőt választasz, sok ideig kísér majd - így nem terheled a környezetet. A batyuk használata kényelmes és praktikus, üresen kis helyen elférnek, étkezéskor használhatod őket alátétként.
Ezen kívül egyedi vászonzsákokat, áttetsző tasakokat, bevásárlószatyrokat is készítünk a hulladékmentes vásárlás megkönnyítésére. Ezek különféle méretben elérhetők és igyekszünk a készítésükkor újrahasznosított textilt is használni.


Peony Szójagyertya
Tisztább élmény az otthon és lélek számára. Környezettudatos szójagyertyák természet inspirálta illatokban. Kézzel öntött gyertyáink 100%-ban szójaviaszból és növényi eredetű illatolajokból készülnek.


Mini Natura
"Ökológusként, és anyaként kiemelten fontosnak tartom a környezettudatos életre való törekvést, ezért az általam tervezett gyerekruhák 100% GOTS-minősített organikus pamutból készülnek.
A horgolás az szerelem, legfőképpen állatokat, figurákat horgolok, de idén újdonság a mosható arctisztító korong, és a nyuszifüles rágóka is. A horgolt alkotásaim szintén organikus pamut fonal felhasználásával készülnek." - Tóth Tímea, a Mini Natura alkotója, tervezője


Eszter -Házi- desszertjei
Az Eszter -Házi- desszertjei megnyitotta kapuit az édesszájúak nagy örömére. Van itt minden mi szem szájnak ingere...torták, desszertek,sós sütemények széles választéka. Ha ételérzékenységgel küzdesz akkor sem kell lemondanod kedvenc sütidről, mert glutén, tej, tojás, cukor MENTES torták és desszertek közül is válogathatsz!


Természettár
Itt a tavasz, pattannak a rügyek, virágok nyílnak, madarak dalolnak. Ha kint vagy a szabadban, minden egyes pillanatban egy apró csodát vehetsz észre. Nincs olyan, hogy nem történik semmi. Gondoltad volna, hogy a házilégy 7 km/óra sebességgel repül és másodpercenként 200-szor csap a szárnyával? És, hogy ezt mindig ugyanabban a hangnemben teszi, ami pont F-dúr? Ez csak egy parányi érdekesség. Szóval van egy kincsünk, amit úgy hívunk: Természet. Ha pedig kincs, akkor meg kell őriznünk. Tégy te is érte! Tele van felfedezésre váró titkokkal. Higgyetek nekem, természetbúvárnak lenni menő. Mi pedig bebizonyítjuk, hogy a biológia lehet gyerekjáték!


Egymalom Antikvárium
A használt tárgyak világa egyszerre képes a hagyományőrzésre és a folytonos megújulásra - így az antikváriumi könyvek is új és új életre kelnek, valahányszor gazdát cserélnek.
Egy könyv valójában soha nem vész el, legfeljebb átalakul!


Zádor Kávé
Minőségi Pörkölt Szemes Kávék.
Saját receptúrás, egyedi, magyarországi pörkölő üzemünkben, saját magunk ellenőrzésével készülnek egyedi minőségű kávéink. Nem tömeg termékről van szó. 3 féle arabika és robuszta keverékből az igényeknek megfelelő karakteres, krémes, lágy és elsősorban adalékmentes, natúr pörkölésű kávékat készítünk.


Happy by Honey
Kristálytiszta, édes akácméz, különleges ízesítéssel, amelyekből te válogathatod össze hármas csomagodat. Az új málnás, levendulás, narancsos, mentás ízeinek nagyobb kiszerelésben is elérhetőek.Az ehető ajándék mindig nyerő, a méz pedig akkor is jó választás, ha egészséges étrendet követtek!


OnBoard Furniture
Az OnBoard Furniture 4 egyetemistából álló csapat, akik elhatározták magukat, hogy használt/új gördeszkákból és snowboardokból készítenek bútorokat az egyedi stílus/design kedvelőinek. Projektjük alapötlete még szeptemberben vetődött fel, és a Team Academy (BGE-PSZK) keretein belül gyorsan szárnyra kapott. A bútoraik keltette hangulat az igazi védjegyük, hiszen egy laza, az underground stílust képviselő terméket ötvözik az ötletükkel, így kapnak egy tetszetős, elegáns lakberendezési tárgyat.


BlackBunny Kézműves Csokoládé & Artisan Chocolates
Egyedi, izgalmas fűszerezésű, kézműves csokoládék, csupa természetes alapanyagból.


Fa csokornyakkendő - ChariszM Collection
Ember és fa – együtt a természetben… És most együtt a ruházatban. Mi adjuk a fát, te az embert.
A múltba révülve, a békeidők eleganciájából vettünk mintát, kissé engedtünk a merevségen, lebontottunk néhány korlátot és megalkottunk egy kollekciót. Különleges esküvőt szeretnél? Felejthetetlen randit? Sikeres üzletkötést? Vagy csak utcai megjelenéseden tennél egy csavart? Kézzel készült fa csokornyakkendőink Neked születnek…


Tenger Cake
A Tenger Cake Desszertsuli létrehozásába 2017-ben, négy év tervezgetés és előkészület után vágott bele két cukrász társadalmi vállalkozásként. Közülük az egyik szociológusként, a másik néprajzosként tervezte újra a pályáját, a vállalkozás mögött pedig egy egyesületnyi ember munkája és támogatása áll! A desszertsuliban a sütik, bonbonok, csokoládék elkészítését bárki megtanulhatja néhány óra alatt, és elkápráztathatja vele a családját, barátait. A tevékenységük hamarosan egy desszertműhellyel bővül, ahol már vásárolni is lehet az édességekből.

Partner oldalainkCS.A.K. egy blog


Debreceni Kőr Dáma Egyesület

Fontos, hogy számunkra értékes és hasznos témákkal foglalkozzunk, de szükségesnek találjuk azt is, hogy együttérzéssel forduljunk fontos társadalmi kérdések, közösségek felé. Büszkék vagyunk arra, hogy ezt Debrecenben tehetjük, és hogy a megalakuláskor megfogalmazott céljaink folyamatosan új értelmezést nyerhetnek.

TOP