Kőr Dáma Egyesület

A 19 éve fennálló Debreceni Kőr Dáma Egyesület 150 aktív, értelmiségi pályán dolgozó női tagot tömörít. Az elmúlt közel két évtizedben  egyesületünk értékközvetítő szerepet vállalt Debrecen kulturális és társadalmi életében. A kor igényeihez alkalmazkodva a szervezetet folyamatosan megújítjuk, így idén például útnak indítjuk a Nem csak álom! Te is lehetsz példakép! középiskolai roadshow-t, a CS.A.K dizájn elnevezésu, dizájnereket tömörítő vásárt, valamint a CS.A.K. egy est?! kerekasztal-beszélgetéseket is.

CS.A.K. egy nő?!

A Debreceni Kőr Dáma Egyesület 2016-ban indította útjára a nagy sikerű, CSalád.Anya.Karrier. egy NŐ?! c. konferenciasorozatot azzal a céllal, hogy a társadalom szélesebb és szűkebb egységeiben; a családok életében nyitott társadalmi párbeszéd induljon el a hagyományos női-férfiszerepek; a család, anya, nő, karrier viszonyrendszerének újraértelmezése kapcsán.

Nem CS.A.K. álom!

Te is lehetsz példakép!

Kezdeményezésünk a középiskolás korosztályt célozza meg. Nyitott párbeszédet szervezünk, személyes példákon keresztüli beszélgetéseket folytatunk az identitáskeresés, a megfelelő célok kijelölése, pályaorientáció, a párkapcsolati és egyéb emberi kapcsolatok témaköreiben.

CS.A.K. Design?!

CSAK Design, mert valódi, igényes, minőségi, egyedi, tervezői darabokkal találkozhatsz. CSAK Design, mert ez Debrecené, a debreceni dizájnerektől. CSAK Design, mert egy helyen találkozhatsz tervezőkkel, művészekkel. 

CS.A.K. egy könyv?!

Könyvajánló a Pagony könyvesbolttal együttmuködve. Könyvajánlókat teszünk közzé a 12-18 éves lányok tabu-témáit feszegető, nőket, és egyéb társadalmi kérdéseket érintő témában. Célunk, hogy népszerűsítsük a könyvolvasást a mai digitalizált világban.

Család-OK Országos Koncertje

Több száz család zenélt és közel ezer család hallgatta a Család-OK Országos Koncertjén felcsendülő dallamokat 2018. január 14-15-én: országszerte, Körösszegapátitól Balatonfüredig templomokban, iskolákban, jégpályán, sot még piacon is koncerteztek a zenekedvelő családok. A Debreceni Kőr Dáma Egyesület által szervezett hangverseny-sorozat fő célja az volt, hogy a Családok évében még inkább összekösse a családokat, összehangolja a generációkat: unokák, nagyszülők, szülők együtt adtak koncertet a Családok éve vidéki nyitóeseményén szerte az országban.

CS.A.K. egy mese?!

Önálló weboldalunk indul hamarosan, ahová bármely család beküldheti saját, személyes történetét. A kezdeményezés lehetőséget teremt arra, hogy a családok újraéljék közös élményeiket és az egymástól távol élő családtagokat „összekapcsolja” az online térben.

CS.A.K. egy est?!

Néhány perces színházi jelenetek formájában állítunk majd tükröt a mindennapok családi történéseinek. Az ihletet Janikovszky Éva A lemez két oldala c. műve adja."Debreceni vegyes páros" est Risztov Évával és Dombi Tiborral

2012. május 31, Csütörtök

A hűség nem érzelem, hanem döntés kérdése…

„A hűség nem érzelem, hanem döntés kérdése” - ezt a mondást mindannyian érezhettük életünk során. A Debreceni Kőr Dáma egyesület „Debreceni Vegyes páros” elnevezésű sorozatának első rendezvényén a fenti gondolatról faggattunk két sikeres és népszerű debreceni sportolót; Risztov Éva úszót és Dombi Tibor labdarúgót.

Tiborról, akinek a Bombázó a beceneve, köztudott, hogy senki nem játszott annyi NB I-es meccset a Loki színeiben, mint ő. Neki tehát kifizetődő volt a” klubhűség”, ő is ragaszkodott Debrecenhez és a klub, a város, a szurkolók is ragaszkodtak hozzá.

Éva elsősorban a sporthoz érzi hűségesnek magát, még akkor is így van ez, ha néhány évig szünetet tartott és egy időre abbahagyta a versenysportot. Debrecenben kezdte újra az úszást, amelyben nagy szerepe volt Orendi Mihálynak. Debrecen hamar befogadta és Éva is megszerette a várost. Ma talán még sikeresebb… Alázata, céltudatossága, őszintesége, szorgalma, „nagy szíve” a mai napig hozzásegíti a sikerhez. Itt szeretne élni és kamatoztatni tudását az úszás népszerűsítése érdekében, a jövőben is. Édesanyja pedagógus, ezért Évi is szeretne a gyerekekkel foglalkozni a medence körül. Célja, hogy minél több gyermekkel szerettesse meg az úszást és hozzásegítse Debrecent, hogy országos bajnokokat neveljen ki.

Az elmúlt hetekben mindketten nagy sikert értek el: Risztov Éva1 ezüst és 1bronz érmet nyert a debreceni úszó EB-n, Dombi Tibi pedig a 6. bajnoki címét vehette át a DVSC-vel.

Életük további részét is a sportban-a sporttal képzelik el. Tibinek év végéig van szerződése a Lokival és bár tisztában van vele, hogy 39 évesen már nem kezdő a csapatban- bármi lesz, neki a foci az élete!

Éva pedig most készül a londoni Olimpiára, napi 20-22 kilométert úszik és minden nap úgy kel fel és áll fel hajnalban a rajtkőre, hogy olimpiai bajnok lesz! Kívánjuk, hogy teljesüljön a kívánsága! Szurkolunk neki!

Partner oldalainkCS.A.K. egy blog


Debreceni Kőr Dáma Egyesület

Fontos, hogy számunkra értékes és hasznos témákkal foglalkozzunk, de szükségesnek találjuk azt is, hogy együttérzéssel forduljunk fontos társadalmi kérdések, közösségek felé. Büszkék vagyunk arra, hogy ezt Debrecenben tehetjük, és hogy a megalakuláskor megfogalmazott céljaink folyamatosan új értelmezést nyerhetnek.

TOP