"Debreceni vegyes páros" est Risztov Évával és Dombi Tiborral

2012. május 31, Csütörtök

A hűség nem érzelem, hanem döntés kérdése…

„A hűség nem érzelem, hanem döntés kérdése” - ezt a mondást mindannyian érezhettük életünk során. A Debreceni Kőr Dáma egyesület „Debreceni Vegyes páros” elnevezésű sorozatának első rendezvényén a fenti gondolatról faggattunk két sikeres és népszerű debreceni sportolót; Risztov Éva úszót és Dombi Tibor labdarúgót.

Tiborról, akinek a Bombázó a beceneve, köztudott, hogy senki nem játszott annyi NB I-es meccset a Loki színeiben, mint ő. Neki tehát kifizetődő volt a” klubhűség”, ő is ragaszkodott Debrecenhez és a klub, a város, a szurkolók is ragaszkodtak hozzá.

Éva elsősorban a sporthoz érzi hűségesnek magát, még akkor is így van ez, ha néhány évig szünetet tartott és egy időre abbahagyta a versenysportot. Debrecenben kezdte újra az úszást, amelyben nagy szerepe volt Orendi Mihálynak. Debrecen hamar befogadta és Éva is megszerette a várost. Ma talán még sikeresebb… Alázata, céltudatossága, őszintesége, szorgalma, „nagy szíve” a mai napig hozzásegíti a sikerhez. Itt szeretne élni és kamatoztatni tudását az úszás népszerűsítése érdekében, a jövőben is. Édesanyja pedagógus, ezért Évi is szeretne a gyerekekkel foglalkozni a medence körül. Célja, hogy minél több gyermekkel szerettesse meg az úszást és hozzásegítse Debrecent, hogy országos bajnokokat neveljen ki.

Az elmúlt hetekben mindketten nagy sikert értek el: Risztov Éva1 ezüst és 1bronz érmet nyert a debreceni úszó EB-n, Dombi Tibi pedig a 6. bajnoki címét vehette át a DVSC-vel.

Életük további részét is a sportban-a sporttal képzelik el. Tibinek év végéig van szerződése a Lokival és bár tisztában van vele, hogy 39 évesen már nem kezdő a csapatban- bármi lesz, neki a foci az élete!

Éva pedig most készül a londoni Olimpiára, napi 20-22 kilométert úszik és minden nap úgy kel fel és áll fel hajnalban a rajtkőre, hogy olimpiai bajnok lesz! Kívánjuk, hogy teljesüljön a kívánsága! Szurkolunk neki!

Partner oldalaink



CS.A.K. egy blog


Debreceni Kőr Dáma Egyesület

Fontos, hogy számunkra értékes és hasznos témákkal foglalkozzunk, de szükségesnek találjuk azt is, hogy együttérzéssel forduljunk fontos társadalmi kérdések, közösségek felé. Büszkék vagyunk arra, hogy ezt Debrecenben tehetjük, és hogy a megalakuláskor megfogalmazott céljaink folyamatosan új értelmezést nyerhetnek.

TOP