Játék akadályok nélkül!

2019. május 6.Az idén 20 éves Debreceni Kőr Dáma Egyesület és a Schaffler FAG Magyarország Kft. 2019 februárjában beszélgetéssel egybekötött Láthatatlan színházi előadást szervezett a CSAK1est sorozat keretein belül. Az est bevételével a Látássérültek Észak-Alföldi Regionális Egyesületét támogatta, mely összegből akadálymentes társasjátékokat vásároltak látássérülteknek. A több, mint negyedmillió forint összegű támogatásából vásárolt akadálymentes társasjátékokat; vak ping-pong asztalokat, beszélő darts-okat és számítógéphez Braille kijelzőket az esélyegyenlőség napja alkalmából adták át május 6-án délelőtt.


„Egyesületünk fő profilja a kulturális értékek közvetítése, a társadalom szolgálata, a társadalmi szemléletformálás. Az Európai Unió Alapjogi Chartája fogalmazta meg és a lisszaboni szerződés hatálybalépésével vált kötelező érvényűvé az unió területén élő emberek jogai: az emberi méltósághoz, a szabadsághoz, a demokráciához, az egyenlőséghez, a jogállamisághoz és az emberi jogok tiszteletben tartásához. Számos karitatív tevékenységünk keretein belül közel tíz éve támogatjuk az állami gondoskodásban nevelkedő gyermekek ügyét és kiváló az együttműködés a Látássérültek Regionális Egyesületével is. Néhány évvel ezelőtt Illatkertet hoztunk létre közösen a Nagyerdei Kultúrparkban. Kiemelt hangsúlyt kap tevékenységeink során az érzékenyítés és a széleskörű társadalmi összefogás, ezért is tartom fontosnak, hogy vállalatokat is meg lehet nyerni hasonló kezdeményezések számára. A nehéz körülmények között, valamint a fogyatékossággal élők egyenlő esélyekkel kell, hogy éljék mindennapjaikat. Örömmel csatlakoztunk az esélyegyenlőség napjához és szerveztünk közös programot" - hangsúlyozta Porkoláb Gyöngyi, a Debreceni Kőr Dáma Egyesület elnöke. A kezdeményezést az FAG Magyarország Kft. is támogatta.

Partner oldalainkCS.A.K. egy blog


Debreceni Kőr Dáma Egyesület

Fontos, hogy számunkra értékes és hasznos témákkal foglalkozzunk, de szükségesnek találjuk azt is, hogy együttérzéssel forduljunk fontos társadalmi kérdések, közösségek felé. Büszkék vagyunk arra, hogy ezt Debrecenben tehetjük, és hogy a megalakuláskor megfogalmazott céljaink folyamatosan új értelmezést nyerhetnek.

TOP