Jubilál a Cselekvő Alkotó Közösség

2019. március 27, Szerda

Egyéves lett a CSAK Design, szeretnénk, ha velünk ünnepelnétek!
A kezdeményezést a Debreceni Kőr Dáma Egyesület karolta fel, a CSAK design elnevezés tartalmában jól kapcsolódik a 2016-ban indított CSAK egy nő?! című programhoz ( Család-Anya-Karrier), mint cselekvő, alkotó, közösségi projekt.
Szeretettel várunk mindenkit a CSAK Design első szülinapi vásárán, április 7-én a Debreceni Egyetem Díszudvarán. Pezsgős koccintás, tortavágás, a fenntartható designhoz kapcsolódó programok és workshopok várják ünnepi alkalmunkon a design kedvelő közönséget egy olyan közösségbe, ahol a tervezők és a vásárlók között tartalmas párbeszéd alakul ki tudatos fogyasztásról, fenntartható designról, és helyi értékekről. Szeretnénk, ha minél többen ünnepelnének velünk ezen a jeles napon és kapcsolódnának be ebbe a diskurzusba.

Első szülinapi iparművészeti és design vásárunkon a Debrecenben és környékén élő ékszertervezők, keramikusok, divattervezők és iparművészek új kollekcióit, friss ötleteit ismerhetik meg a látogatók, ezúttal a fenntarthatóság jegyében. A már hagyománnyá vált design vásár első szülinapi eseménye hatalmas mérföldkő számunkra, mert tisztán látszik, hogy Debrecenben is van helye és létjogodsultsága egy ilyen kezdeményezésnek.
A vásár egy év alatt egy dinamikusan fejlődő, a tudatos életmódot szem előtt tartó közösséggé nőtte ki magát, amelynek egyformán tagja tervező és vásárló.
Az áprilisi eseményen igyekszünk még nagyobb hangsúlyt fektetni a tudatos fogyasztás népszerűsítése és a környezetvédelem fontosságára.
Úgy gondoljuk, a tudatosvásárlás az elkötelezettségen túl sok örömmel is járhat, amitvásárról vásárra minden standnál tapasztalhatnak a látogatók a személyes beszélgetések során.
Programjainkon lehetőséget biztosítunk arra, hogy bárki közelebb kerüljön általunk a slow designhoz, a tovább- és újrahasznosításhoz, és közösen tegyünk lépéseket a fenntartható jövő felé. Azt is eláruljuk, milyen célok mentén tervezünk, mi hajt bennünket az alkotófolyamat során, illetve,hogyan készülnek az általunk megálmodott tárgyak a tudatosság és a fenntartható jövő jegyében.
Zöld tematikájú workshopjainkon minden korosztály kipróbálhatja, milyen érzés elmélyülten alkotni, vagy épp megtudhatja, milyen okok miatt érdemes helyi alkotóktól, termelőktől vásárolni.
Továbbra is azon dolgozunk, hogy a CSAK Design vásárok az egész család számára látogatható,élvezhető események legyenek, ahol a fiatalabb korosztályok is bele kóstolhatnak az alkotás örömébe, valamint közel kerülhetnek a tudatos életmód vonatkozásaihoz.
Várunk mindenki tszeretettel a CSAK Design első szülinapi buliján április 7-én!

Kiemelt programjaink:
A Természettár interaktív workshopja a környezetvédelem és az ökológiai lábnyom fontosságánakjegyében.
Újrahasznosító foglalkozások az Egymalom antikváriummal.
Első szülinapunkat ismert debreceni sportolókkal ünnepeljük.
Tortavágás aTengerCake csodás szülinapi tortájával.
Pezsgős koccintás a Hungária Pezsgő finomságaival
12 órakor. A vendégeket Porkoláb Gyöngyi és Vízhányóné Szolnoki Gizus (Gizus Produkt) alapítók köszöntik.


Kiállító tervezők:
Anikás, Bellelelle, BubbaDesign, Byat, ChariszMCollection-Facsokornyakkendő, Csajbók Márta selyemfestő, Darcsi Orsolya, FaludiG, Gabillustrator, Gizusproduct, Hamibatyu öko csomagolás, Heverde babzsák, Maminvent, Mininatura, OnboardFurniture, Peony szójagyertya, SACAL, Tündérségek,UDSGN, Ursuslupus, WEALL

Gasztro szekció:
BlackBunnyKézműves Csokoládé & Artisan Chocolates, Happy byHoney, Eszter házi desszertjei, Zádor Cafe

Workshopok:
Természettár
Tenger Cake
Egymalom antikvárium
Jázmini dekor

Partner oldalainkCS.A.K. egy blog


Debreceni Kőr Dáma Egyesület

Fontos, hogy számunkra értékes és hasznos témákkal foglalkozzunk, de szükségesnek találjuk azt is, hogy együttérzéssel forduljunk fontos társadalmi kérdések, közösségek felé. Büszkék vagyunk arra, hogy ezt Debrecenben tehetjük, és hogy a megalakuláskor megfogalmazott céljaink folyamatosan új értelmezést nyerhetnek.

TOP