Karitatív szerepben a Debreceni Kőr Dáma Egyesület

2018. november 12.

A jövőre 20 éves Debreceni Kőr Dáma Egyesület évek óta élen jár a debreceni társadalmi és kulturális programok szervezésében: 3 éve indította útnak a nagy sikerű Család.Anya.Karrier egy nő?! konferencia- és szimpóziumsorozatot azzal a céllal, hogy a társadalom szélesebb és szűkebb egységeiben; a családok életében nyitott társadalmi párbeszéd induljon el a hagyományos női-férfiszerepek; a család, anya, nő, karrier viszonyrendszerének újraértelmezése kapcsán. Megszervezte a CSAK dizájn kreatívipari tömörülést, mely immár az 5. vásár előtt áll, sőt mentorprogrammal is támogatja a feltörekvő dizájnereket. Emellett 2018-ban a Család-OK Országos Koncertjét is megrendezte: a templomokban, gyülekezeti házakban, közösségi tereken és iskolákban megvalósult kezdeményezéshez több száz család csatlakozott az ország számos pontján - Körösszegapátitól Balatonfüredig templomokban, iskolákban, jégpályán, sőt még piacon is koncerteztek a zenekedvelő családok.


Bár az utóbbi években a munkaerő-piaci, kreatívipari és családi tematikájú programokra fókuszált egyesület, a karitatív szerepvállalást sem hanyagolta el. 2018 szeptemberében - a Promobox Kft. jóvoltából - közreműködött egy fél millió forint értékű ajándékcsomag eljuttatásában a Családok Átmeneti Otthona lakói részére és közel 6 éve szorosan együttműködik a Bihari Állami Gondozottak Egyesületével (BAGE). "Nagyon fontos számunkra az egyszülős családokban, szülők nélkül vagy nehéz anyagi körülmények között felnövő gyerekek társadalmi újraintegrálása, segítése, ezért is veszünk részt minden évben lelkes partnerként a szervezésben az évekkel ezelőtt összefogással elindított csokigyűjtő akcióban. Legnagyobb eredmény, hogy egyre szélesebb körű az összefogás, a kezdeti lelkesedés megmaradt. Fontos, hogy hosszútávon, fenntarthatóan tudjunk segítő, karitatív programokat működtetni." - hangsúlyozta Porkoláb Gyöngyi, a Debreceni Kőr Dáma Egyesület elnöke a 2018. november 12-i sajtótájékoztatón, a debreceni Fórum Bevásárlóközpontban.

Partner oldalainkCS.A.K. egy blog


Debreceni Kőr Dáma Egyesület

Fontos, hogy számunkra értékes és hasznos témákkal foglalkozzunk, de szükségesnek találjuk azt is, hogy együttérzéssel forduljunk fontos társadalmi kérdések, közösségek felé. Büszkék vagyunk arra, hogy ezt Debrecenben tehetjük, és hogy a megalakuláskor megfogalmazott céljaink folyamatosan új értelmezést nyerhetnek.

TOP