KőrDáma Egyesület

Debrecen szíve a Nárcisz Futófesztiválon
Gratulálunk Lehner Zalánnak, Debrecen "Nyilas Misijének"!
"Stadiontúra"
Kirándulás az Ország házába
Hozz magaddal még egy csokit! Újra indul a csokigyűjtés! Csatlakozz Te is!
Náray Tamás újra merészet alkotott
Ha valaki szeret, nem vagy egyedül...
Női karrier, a láthatatlan munka értéke...
A szívemben, titokban, ezeregy nagy titok van...
Édesanyának lenni jó....
Újratervezés...
Szellemi útravalót adni és kapni.....
Fentről, kívűről minden más.....
......, mert adni jó!
2015.augusztus 26, szerda
Együtt, őszi hangulatban....
Visszatértünk...

Apropó
"Az emberiség manapság azzal szórakozik, hogy szemközt köpködi önmagát." Weöres Sándor ...Ki mire használja a kezét, amely néha ökölbe szorul a tehetetlenség, az érthetetlen folyamatok kapcsán. Néha ivóvizet, ételt és takarót ad, néha kézen fog, néha simogat, néha figyelmeztet, magyaráz. Néha kerítést épít vagy éppen arra használja, hogy átkússzon alatta! Sokan vagyunk, sokféle gondolkodással, értékrenddel, de csak egy élettel. Sokan, sokat beszélgetünk manapság a kialakult helyzetről. Cselekvő gondolatok mellett, cselekvő, nyitott kezekre is szükség lehet.P.Gy.

"A legnehezebb helyzetekben is jó mindkét lábbal a Földön járni.Sajnos vannak esetek, betegségek, amelyek nem gyógyíthatóak. Ilyenkor egy hosszú utazás kezdődik, amelynek a vége mindannyiunk számára ismeretlen. Az, hogy milyen ez az út és hogyan éljük meg a végét nagyban függ attól, hogy felismerjük e a magunkban tomboló érzéseket. A dühöt, az elkeseredettséget, az elutasítást, majd az elfogadást, a kijózanodást. Majd ezek helyét átveszi az őszinte, szívből jövő szeretet, az elfogadás, remélhetőleg a megnyugvás.Megmaradni és meghagyni a másikat emberi méltóságában az egyik legnagyobb feladat. Akárhogyan is alakul az út vége, a szereplők a legbátrabb hősökké válnak." P.Gy.

„Véletlen, közbejött eset, alkalom, amely egy folyamatnak, egy helyzetnek, eseménynek új fordulatot ad.” Számos ilyen sokszor érthetetlen élethelyzettel találkozunk a mindennapokban. Olyan írásokat szeretnénk itt közzétenni, amelyek egy-egy érzést, helyzetet, történést, vagy egyszerű megtapasztalást rögzítenek.
Programajánló
Napi gondolatindító...
Katona a Csokonai Színházban
2016. június 19, Vasárnap

A párbeszéd néző és alkotó között az alapja aszínháznak. Ebben a párbeszédben fontos, hogy mindkét fél meghallja és megértseegymást. A néző örül, ha azt kapja, amire vágyott és van katarzis a végén. Aművész, az alkotó pedig akkor, ha érzi, hogy megértette a néző, amitközvetíteni akart. Jutalma taps a végén, amely minden színpadi embertelégedettséggel tölt el.. A párbeszéd egyik kifejezőeszköze a mozgásművészet, atánc. A Debreceni Kőr Dáma Egyesület évről évre támogat egy művészt, egyalkotót a Csokonai Színház évadzáróján. Idén egy olyan művészre esett a választás, aki a kifejező eszközök széles tárházával kommunikál megannyi üzenetet, gondolatot eljuttatva a néző lelkéhez." - mondta Porkoláb Gyöngyi a Debreceni Kőr Dáma Egyesület elnöke a Csokonai Színház idei évadzáróján. Katona Gábor koreográfus-rendezőnek Porkoláb Gyöngyi adta át az egyesület díját.

Katona Gábor 2013 óta aCsokonai Színház társulati tagja.

A Magyar Táncművészeti Főiskola néptánc, majdkoreográfus szakának elvégzése után számos neves táncszínház meghatározó tagja.Független előadó többek között Bozsik Yvette, Duda Éva, Kovács Gerzson Péter,Topolánszky Tamás darabjaiban. Koreográfusként többek között Árkosi Árpád, Andzrej Bubien, EszenyiEnikő, Gothár Péter, Göttinger Pál, Kiss Csaba, Kovács Dániel, Őri Rózsa,Sopsits Árpád, Szabó Máté, Tasnádi István, Vidnyánszky Attila rendezőkelőadásaiban dolgozott.

Alkalmazott koreográfiáiban hol a néptánc,hol a rockzene erejéből építkezik, minden egyes alkalommal eredeti, autentikusformát létrehozva, de szenzációs, igazi arcát már rendezőként is a Csikóink ésa Camille című produkciókban mutatta meg.