Művészetek udvarán jártunk...

2013. június 14, Péntek

A Hitközség, Debrecen városa, és számos civil szervezet, köztük a Debreceni Kőr Dáma Egyesület és a Magyar Hospice Alapítvány, közös együttműködésének köszönhetően gazdag program várta a odalátogató vendégeket.

„Célunk, hogy a kopott, már-már romos, „múltidéző” falak közt, melyek a századelő zsidó közössége hagyományinak színtere volt, behívjuk a kortárs művészet helyi alkotóit, hogy műveikkel a lokális kultúra jövőjének a „fudamentumát” erősíthessék és a magyar folklór ápolását életcéljuknak tekintő hagyományőrzőkkel együtt jelenjenek meg. Megmutatva ezzel a gyerekek és felnőttek számára azt a sokszínű kulturális értéket, amelynek birokosai vagyunk, akár itt Debrecenben… ez az egyik legszebb feladat, amit a ma embere megtehet… és tenni kötelessége…”- mondta Heller Zsolt a program ötletgazdája és főszervezője.

Az „Érezd, hogy élsz ott legbelül – a zene örök, az élet örök” című idei sikeres irodalmi pályázat egyik zsűri tagja Heller Zsolt volt, aki meghívta a programot a Művészetek udvara színpadára, hogy egy műsor keretein belül felvillanthassunk az irodalmi pályázat nyertes műveiből egy kis válogatást. A Művészetek udvara megnyitó ünnepségének lebonyolításában valamint a program összeállításában és koordinálásában Sigérné Kocsis Márta (Ibolya Utcai Általános Iskola), továbbá Porkoláb Gyöngyi és Bódor Edit vettek részt.

Partner oldalainkCS.A.K. egy blog


Debreceni Kőr Dáma Egyesület

Fontos, hogy számunkra értékes és hasznos témákkal foglalkozzunk, de szükségesnek találjuk azt is, hogy együttérzéssel forduljunk fontos társadalmi kérdések, közösségek felé. Büszkék vagyunk arra, hogy ezt Debrecenben tehetjük, és hogy a megalakuláskor megfogalmazott céljaink folyamatosan új értelmezést nyerhetnek.

TOP